Var lär jag mig musikteori  och hur kan jag få användning av den i verkligheten. Att utvecklas som musiker och gitarrist - att fokusera på teori och teknik i gitarrspelet  Du kan söka på internet, där finns det  hur mycket som helst och du hittar massor med information men .. .. det finns ett problem - det är just massor med information och du vet inte vad du ska lägga ner din tid och dina resurser på eller vad som är värt att lägga ner din energi på.

Här är den stora fördelen att du får träffa en egen lärare online och tillsammans utforskar ni hur du kan använda tekniken och utvecklas som gitarrist - och förstå informationen i praktiken med en egen proffsmusiker som handledare. Du kan ställa frågor och du får svar i realtid i bild och ord . Vill du lära dig ackord,  förstå hur de är uppbyggda och hur du kan bygga ackorden själv så är den här kursen en bra möjlighet. Du lär dig skalor - vad dom är och hur dom fungerar - och hur du lär dig använda dom på riktigt i sammanhang. Då är denna session hos Guitar People Studio  ett bra alternativ vart du än bor i landet eller utomlands då  läraren även undervisar på engelska. Undervisningen sker via ZOOM som plattform på tider som du och läraren kommer överens om.
 

Kurs program

Karla Garcia introduction

Intro

Lyssna till Karlas presentation av sig själv och om möjligheten att ta enskilda gitarrlektioner online

Listen to Karla live!

Playing music is supposed to always be fun

Lyssna till Karla Garcia när hon spelar en av sina favoriter

Lektion# 3

Improvisation

Denna lektion tar vi upp gitarrens roll inom några improvisationsrelaterade genrer hur. kompar man en jazzlåt , en funk låt eller en blues. Vad finns det för olika förhållningssätt och hur ser dom olika spelstilarna  ut

Lektion# 4

Autumn leaves

Vi djupdyker i jazzstandarden " Autumn Leaves" och talar om hur man improviserar över en jazzstandard med hjälp av kyrkotonarterna, olika skalor och arpeggion .

Ola Bengtsson Introduction

Ta ut ackord

Ackord och harmonilära - arangering och gehörs lära med betoning på jazz gitarr för dig som har kommit en bit på väg med gitarrspelet

guitar
people
studio

Guitarpeople erbjuder enskild undervisning med Zoom som verktyg av erfarna larare både på svenska och engelska Här kan du anmäla intresse.

Introduction VideoAnmäl intresse